Meteo

Cod Portocaliu de vânt și viscol la munte, la altitudini de peste 1500 m. Restul țării se află sub Cod Galben de vânt

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de intensificări puternice ale vântului și viscol la munte, la altitudini de peste 1.500 de metri, valabilă până pe 12 martie la ora 04. În acest interval vântul va sufla cu rafale de peste 120-140 de km/h, și va fi de asemenea viscol și vizibilitate foarte scăzută. Avertizarea este valbilă pentru zona înaltă a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Mureș, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Cluj și Bihor.

Pentru tot restul țării a fost emis un Cod Galben de intensificări ale vântului, valabil tot până la ora 04. Vântul va avea local intensificări, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70-80 km/h, iar pe creste vor depăși 90-110 km/h. Vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Publicitate

De asemenea, meteorologii au mai avertiziat că acest Cod Portocaliu va persista și după ora 04, până la ora 10 în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Publicitate
banner we radio