Meteo

Cod portocaliu de ploi, vijelii puternice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o avertizare Cod Portocaliu şi Galben de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice, valabilă până joi 27 iulie, ora 02:00. În cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30-40 l/mp).

În același interval, este în vigoare și un Cod Portocaliu de vijelii puternice, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei.  Se vor manifesta intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Mai mult, de joi o masă de aer rece va ajunge deasupra ţării noastre, temperaturile maxime urmând să scadă cu peste 10 grade faţă de zilele trecute. În judeţul Covasna joi maximele termice nu vor depăşi 20 de grade Celsius.

Publicitate
Publicitate
banner we radio