Meteo

Cod Portocaliu de ploi torenţiale, inclusiv în judeţul Covasna. Se vor înregistra cantități de apă de până la 70 l/mp

Cod Portocaliu de ploi în 18 județe, valabil de astăzi de la ora 16 până mâine la ora 21. Se vor înregistra cantități de apă ce pot ajunge la 70 l/mp. Cod Galben în alte 12 județe.

Administrația Națională de Meteorologie a emis Codul Portocaliu de  instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp. La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70…90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

Publicitate

De asemenea, este în vigoare un Cod Galben, în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00, se va înregistra instabilitate atmosferică temporar accentuată, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Publicitate
Publicitate
banner we radio