Meteo

Cod Portocaliu de furtuni cu vijelii și ploi torențiale, inclusiv în judeţul Covasna

Cod Portocaliu de furtuni cu vijelii și ploi torențiale în centrul, nordul și nord-estul țării, până miercuri dimineața. Totodată, în aproape toate zonele vizate astăzi de caniculă, va intra în vigoare un Cod Galben de furtuni, până joi.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și la munte, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70-90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Publicitate

De asemenea, marți a intrat în vigoare un Cod Galben de caniculă, valabil pe tot parcursul zilei, în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei, dar și un Cod Portocaliu de caniculă în județele Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu. 

După acest Cod de caniculă, intră în vigoare unul de instabilitate atmosferică, valabil între 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 10:00.  

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Publicitate
banner we radio