Meteo

Cod portocaliu de averse torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis miercuri dimineaţă două avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii este în vigoare de miercuri 6 iulie, ora 12:00 până joi 7 iulie, ora 12:00. În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Codul galben este în vigoare de miercuri 6 iulie, ora 10:30 până joi, 7 iulie, ora 12:00. În intervalul menționat, în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Publicitate
banner we radio