Meteo

Cod Galben de vânt puternic, mai ales la munte. Rafalele vor depăși 100 km/h în zonele înalte, unde va ninge viscolit

Cod Galben de vânt puternic în nord-vestul țării și la munte, începând de joi. Rafalele vor depăși 100 km/h în zonele înalte, unde va ninge viscolit.

Prima avertizare este valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 02 – 05 ianuarie, ora 14 și vizează nordul Carpaților Orientali și local Munții Apuseni. În zonele menționate vântul va ajunge la viteze de 60 pâna la 80 de km/h, iar în zonele mai înalte, vântul va depăși 100 de km/h. Conform ANM, va fi viscol în grupele nordice ale Carpaților Orientali, vizibilitatea fiind redusă semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, unde va ajunge la viteze de până la 60 de km/h.

A doua avertizare, valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12 vizează zonele de munte, unde vântul va ajunge la viteze de 90 de km/h, iar în zonele înalte, de peste 1700 de metri, rafalele vor ajunge până la 120 de km/h, iar temporar va ninge viscolit. Local vor fi intensificări în Transilvania unde vântul va ajunge la 70 de km/h.

 

Publicitate
banner we radio