Ştiri locale

Cod galben de ploi, vijelii și grindină în 29 de județe, inclusiv Covasna

Aproape jumătate de țară se află sub cod galben de ploi, vijelii și grindină, vineri, până la ora 23:00. Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

De asemenea, în intervale scurte de timp (1 – 3 ore) se prognozează cantități semnificative de apă. În aceste perioade se estimează că vor cădea între 20 și 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar local, în anumite zone, cantitățile de precipitații pot depăși 40 de litri pe metru pătrat, mai ales în zonele deluroase și montane.

ANM recomandă cetățenilor din zonele afectate să fie precauți și să ia măsuri de siguranță pentru a face față acestor condiții meteorologice nefavorabile. Este important să evite deplasările inutile în timpul manifestărilor extreme ale vremii și să se asigure că obiectele aflate în exterior sunt bine fixate sau adăpostite pentru a preveni eventualele pagube materiale.

Publicitate
banner we radio