Ştiri

Cod galben de ploi și vijelii prelungit în 20 de județe. Vezi harta

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii în 20 de județe din sud-vestul și centrul țării. Avertizarea este valabilă până luni dimineață. De asemenea, în sudul țării vor fi în continuare temperaturi caniculare și disconfort termic, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Avertizarea cod galben de ploi şi vijelii a fost extinsă, de duminică până luni, la ora 06.00, pentru judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi Vâlcea.

Publicitate

În cele 20 de judeţe din vestul, sud-vestul şi centrul ţării, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat, cu precădere în vestul şi nordul Olteniei, 50 de litri pe metru pătrat, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ploi şi vijelii vor fi şi în celelalte regiuni, dar în interval mai scurte, pe arii restrânse şi la intensitate mai redusă.

În sudul ţării, duminică vor fi temperature caniculare, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului.

 

\"cod\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio