Ştiri

Cod galben de ploi şi vijelii în 25 de judeţe, inclusiv Covasna

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Intervalul : 24 iulie, ora 20 – 26 iulie, ora 03
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ
Mesaj :

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
\"\"COD GALBEN

Publicitate

      În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).
      În cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

\"\"
Publicitate
banner we radio