Ştiri

Cod galben de ninsoare în toată ţara şi Cod portocaliu de viscol în multe judeţe

ANM a emis primul cod portocaliu al iernii de vânt puternic şi zăpadă viscolită.

Cod portocaliu în judeţul Cluj, zona de munte, valabil până la ora 14.00

Se vor semnala: la peste 1700 m altitudine, intensificari ale vântului care la rafală vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand reducerea vizibilităţii sub 50 m

Cod portocaliu şi în zona de munte din judeţul Bistriţa Năsăud şi din Maramureş până la ora 14.00, anunţă ANM.

Se vor semnala, la peste 1.700 m altitudine, intensificari ale vântului care la rafală vor depasi 90 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod portocaliu valabil până la ora 14.00, în judeţul Caraş-Severin, mai ales  în zona de munte. Se vor semnala, la peste 1800 m altitudine, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși peste 80 km/h, şi ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, valabilă la nivelul întregii țări, de vineri dimineața până sâmbătă, la ora 2:00.

Conform ANM, în intervalul 2 decembrie, ora 8:00 — 3 decembrie, ora 2:00, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud și estul țării, iar pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, în nordul și centrul țării.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. Rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpații Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza această atenționare.

Publicitate
banner we radio