Ştiri

Cod galben de inundații în 12 bazine hidrografice, inclusiv în judeţul Covasna

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod galben de inundații, cu depășiri ale Cotelor de atenție, valabilă începând din această seară și până joi după-amiază, în 12 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 11 octombrie, ora 18:00 — 13 octombrie, ora 16:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, dar și viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale pe râurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Gorj, Vâlcea și Argeș), Argeș — bazin superior (județul Argeș), Dâmbovița (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița — bazin superior și afluenți (județele Dâmbovița și Prahova), Buzău — bazin superior și afluenți (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici aferenți cursului mijlociu și inferior al Siretului (județele Bacău, Vrancea și Galați), afluenții Prutului aferenți sectorului aval s.h. Drânceni (județele Galați și Vaslui) și râurile din Dobrogea (județele Constanța și Tulcea).

Hidrologii precizează că fenomenele anunțate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare, miercuri, în intervalul orar 6:00 — 24:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice Prahova, Buzău, Putna, Rm. Sărat și Trotuș.

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Ape: Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut-Bârlad, Dobrogea-Litoral.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio