Meteo

Cod galben de furtuni inclusiv în judeţul Covasna

Meteorologii au emis un Cod Galben de furtuni cu ploi, vijelii și grindină, valabil în sudul țării și în Carpații Orientali, până în această seară la ora 21.

Potrivit avertizării, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Publicitate

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Totodată, a fost emisă și o avertizare meteo de instabilitate atmosferică începând de azi, de la ora 11.00 până vineri, 11 iunie, ora 23.00.

În acest interval, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Publicitate
Publicitate
banner we radio