Meteo

Cod Galben de furtuni cu ploi, vijelii și vânt puternic, inclusiv în judeţul Covasna

Autoritățile au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse de ploaie cu caracter torențial, descărcări electrice, căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte, prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 30-35 de litri pe metrul pătrat. 

Publicitate

Codul galben va fi valabil în perioada 25 mai de la ora 15.00 – 26 mai ora 11.00.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, sunt așteptate vijelii cu descărcări electrice și grindină.

Temporar, la munte, vântul va avea intesificări și poate ajunge la rafală la 80-90 de kilometri la oră, în Carpații Meridionali.

Vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni. Astfel, mai intră în vigoare și o informare meteorologică până joi la ora 20, pentru aproape toată țara. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est.

Se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar pe arii restrânse 30-35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Publicitate
Publicitate
banner we radio