Ştiri locale

CNI a lansat licitaţia pentru construirea noului patinoar artificial din Sfântu Gheorghe

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat, în data de 26 mai, licitația pentru contractarea firmei care se va ocupa de construcția noului patinoar artificial de lângă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe. Contractul, în valoare de peste 216 milioane lei, cuprinde realizarea proiectului tehnic, execuția lucrării, respectiv asistența tehnică din partea proiectantului și, conform informațiilor de pe SEAP, va fi atribuit ofertantului care va prezenta cel mai bun raport calitate – preț. De asemenea, în stabilirea firmei câștigătoare se va lua în calcul experiența echipei proiectante, organizarea și metodologia aleasă pentru derularea contractului.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 iulie, ora 15:00, iar durata de proiectare este de opt luni de la semnarea contractului, în vreme ce termenul pentru execuția lucrării este de doi ani.

Amintim că Guvernul a aprobat în data de 4 mai a.c. finanțarea construcției noului patinoar modern, pe care autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au în plan să îl amenajeze cu scopul de a asigura infrastructura necesară practicării unei palete cât mai largi de sporturi de masă.

Investiția în valoare totală de aproape 317 milioane de lei va fi realizată prin CNI, noul patinoar urmând să aibă o capacitate de peste 2.000 de locuri, o pistă de gheață artificială de 60 x 30 m, conform cerințelor Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă, permițând organizarea unor competiții internaționale.

Într-o postare pe Facebook, primarul Antal Árpád a transmis la începutul acestei luni că facilitatea va dispune și de un centru medical și diverse clinici specializate, unde bolile sistemului muscular, accidentele și leziunile sportive vor putea fi tratate de către specialiști.

„La Sfântu Gheorghe va fi construit un patinoar acoperit, care va oferi posibilități de patinaj, sport și recreere pentru publicul larg, dar în același timp, echipa noastră Háromszéki Ágyúsok va avea un nou sediu, alături de cel din Târgu Secuiesc. Facilitatea va putea găzdui turnee internaționale, dar va avea și un centru medical, diverse clinici specializate, unde bolile sistemului muscular, accidentele și leziunile sportive vor fi tratate de către specialiștii noștri în cea mai modernă sală de sport din zonă, dar și unde sportivii vor avea ocazia să se pregătească sau să se recupereze după accidentări”, a transmis primarul.

Predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a fost aprobată de consilierii locali în luna septembrie a anului trecut, iar pentru realizarea obiectivului, Fundația „Mens Sana” a făcut o donație constând în contractarea elaborării documentației tehnico-economice din cadrul Studiului de fezabilitate.

Conform proiectului, noul patinoar va avea, printre altele, un centru medical care va cuprinde recepție, vestiare pentru pacienți și personal, cabinete de medicină sportivă, cardiologie, ortopedie, fizioterapie, imagistică (RMN), crioterapie, terapie cu unde scurte, terapie galvanică, termoterapie (parafină), fiziokinetoterapie (spații pentru gimnastică medicală de grup şi individuală), sală de tratamente, camere de masaj și spații auxiliare (grupuri sanitare, depozite, etc).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio