Ştiri

FOTO. Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate. Zeci de persoane au ajuns la Spitalele din Bucureşti

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, informează Digi24 TV. Pompierii au activat Planul roșu de intervenție.

35 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 6:30 mai erau internate doar nouă. Dintre acestea, una este în stare gravă. 

Publicitate

Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias.

ACTUALIZARE, ORA 7. Pompierii mai acționează la stingerea unor focare, dar incendiul este sub control, a anunțat Raed Arafat.

\”Nu avem persoane pe care să le evacuăm. Se continuă intervenţia, lupta cu incendiu şi o să se verifice zona care a fost afectată să vedem dacă au fost persoane suprinse care nu au putut să iasă. După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (…) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime\”, a declarat Raed Arafat.

Ultimele imagini VIDEO transmise azi noapte din Clubul Bamboo. Click AICI

ACTUALIZARE, ORA 6:18 Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, spune că 20 de persoane sunt transportate către unități spitalicești, dar în jur de 20 de persoane s-au prezentat la spital cu propriile mijloace. O singură persoană este grav rănită, a suferi arsuri pe căile respiratorii, este intubată, la Floreasca.

Multe victime care s-au prezentat singure la spital au fost consultate și au plecat acasă. Astfel, la Floreasca, de pildă, din 16 persoane care s-au prezentat au rămas internate trei.

La Spitalul de Arși nu sunt persoane internate, nu au fost victime cu arsuri.

Există posibilitatea să existe în club persoane care să nu se fi putut autoevacua.

S-au făcut verificări în spate, în zona lacului, nu au fost găsite victime.

Clădirea clubului a fost distrusă în totalitate, nu se mai poate recupera nimic.

ACTUALIZARE. Potrivit reporterului Digi24 aflat la fața locului, Maria Moiș, focul încă nu a fost stins, arde mocnit și este mult fum. Mulți dintre cei care aveau mașini parcate în apropiere de Bamboo vin să și le mute, pe măsură ce află de incendiu, de teamă să nu se extindă.

„Am ieșit printre primii și mirosea a instalații electrice încinse. De câteva minute nu mai funcționa aerul condiționat. Nu a luat foc de la țigări”, a scris pe Facebook o utilizatoare a rețelei sociale.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, la Digi24: „În acest moment acționăm de pe laterale, focul este generalizat, flăcările sunt foarte mari. Ne concentrăm în acest moment pe stingerea și salvarea persoanelor. Nu știm câte persoane se aflau în interior. La sosirea primului echipaj, se începuse evacuarea. Nu excludem posibilitatea să mai fi rămas persoane înăuntru. Am constituit echipe de căutare-salvare.

Vizavi de club sunt blocuri de locuințe, acestea nu sunt în pericol nici din cauza flăcărilor, nici din cauza fumului. Lângă club există însă un altul, iar aici există posibilitatea de extinderea.

Planul roșu a fost declanșat la ora 4:00”.

Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare. Detalii AICI

Un martor ocular spune că s-a fumat în club, „s-a fumat palmat”, deși ospătarii atrăgeau atenția clienților să n-o mai facă.

Potrivit unui martor ocular, focul ar fi izbucnit dintr-odată și ar fi cuprins tot clubul. Nu s-a auzit nicio explozie în prealabil, dar, spune martorul, este exclus să fi pornit de la o țigară. Se pare că totul ar fi pornit de la scena unde se aflau dansatoarele.

Sunt 22 de răniți, informează Digi24. Unele dintre persoane au mers cu mașinile proprii la spitale.

Conform reporterului Digi 24, mai multe persoane au suferit de hipotermie pentru că au sărit, de frică, în lacul pe malul căruia este clubul de lux.

Potrivit Agerpres, există cel puțin o victima intubată, în stare gravă. Agenția citează surse medicale potrivit cărora alte persoane au fost transportate de la locul incendiului cu ambulanțele și la spitalul de urgență Universitar Colentina, unele dintre acestea suferind atacuri de panică.

Două dintre victime au fost duse la Spitalul Pantelimon, zece la Floreasca. Dintre ele, trei sau patru suferă de hipotermie, iar restul sunt intoxicați cu fum, potrivit Digi24.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineața pentru Agerpres că până la acest moment nu are informații despre eventuale decese. El a spus că niciuna din cele 12 persoane îngrijite de echipajele de intervenție nu se află în stare foarte gravă.

„Avem 12 persoane, în acest moment nimeni nu este în stare gravă. Sunt echipe suficiente deplasate la fața locului. Încă focul nu este stins. Avem echipe de căutare-salvare pe apă, pentru că avem informații că unii s-ar fi aruncat în apa rece. Avem echipe de la pompieri care caută acum\”, a spus șeful DSU.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, se află la sediul MAI, la centrul de coordonare.

Sute de persoane au fost evacuate. Incendiul a suprins întreaga suprafață a clubului, iar în acest moment intervin pompierii.

\"incendiu \"incendiu

 

\"incendiu

\"incendiu

Publicitate
banner we radio