Ştiri locale

Clasă de teatru secţia română la Liceul de Arte din Sfântu Gheorghe

Conducerea Liceului de Arte „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe îşi propune ca, începând cu viitorul an şcolar, să introducă la secţia română o nouă specializare, cea de teatru.

Potrivit unui comunicat de presă al Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, partener în acest proiect, în momentul de faţă, secţia română a liceului de arte funcţionează cu două specializări, muzică şi arte vizuale.

Publicitate

„Din anul 2000 funcţionează secţia de teatru la secţia maghiară, singura din ţară, iar din anul 2017 şi la secţia română s-ar înfiinţa această specialitate. Cu ajutorul conducerii şi actorilor Teatrului ‘Andrei Mureşanu’ această specialitate ar avea un viitor în paleta învăţământului artistic covăsnean. Momentan, secţia română la liceu funcţionează cu profilele de muzică şi arte vizuale, astfel clasa ar funcţiona pe viitor cu trei profile, muzică/arte vizuale/teatru şi ar fi admitere în liceu din doi în doi ani. Ideea introducerii acestei specialităţi la secţia română a venit din succesul şi viabilitatea acesteia la secţia maghiară, plus că liceul a găsit un partener serios în persoana Annei-Maria Popa, directoarea Teatrului Andrei Mureşanu, instituţie care va furniza actorii/profesorii acestei secţii”, se arată în comunicatul de presă.

Marţi am discutat la We Radio cu directoarea TAM, Anna Maria Popa, şi cu directoarea Liceului de Arte, Sebestyen Lazar Enikő, iar interviul îl puteţi asculta mai jos:

Publicitate
banner we radio