Ştiri locale

Clădirea veche a Spitalului Județean va fi reabilitată şi modernizată

Clădirea veche a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a intrat într-o necesară şi mult-aşteaptată operaţiune de  reabilitare, clădirea urmând să fie modernizată și extinsă cu 861 mp. După terminarea lucrărilor și reorganizarea activității,  pe lângă secțiile deja existente, îşi vor găsi aici loc şi secția de Recuperare – reabilitare medicală,  în cadrul secției Neurologie se va amenaja şi o unitate Subterapie Intensivă, iar blocul operator din cadrul Oftalmologiei va fi reabilitat. Laboratoarele de radiologie și de imagistică prin rezonanță magnetică vor fi transferate în alte locații. În prezent, în clădirea veche al spitalului își desfășoară activitatea secția de medicină internă (gastroenteorologie, diabet, endocrinologie), compartimentul nefrologie și dializă, secția oftalmologie și secția neurologie. Numărul de paturi pentru spitalizare  va crește de la 126 la 161.

Sănătatea oamenilor este cea mai importantă. Pentru Consiliul Județean, dezvoltarea sistemului de sănătate, modernizarea Spitalului Județean este prioritar. În prezent, se desfășoară mai multe lucrări în incinta Spitalului Județean, din fonduri EU s-a început reabilitarea UPU, tot din fonduri UE au fost achiziționate aparate și echipamente medicale necesare, se pregătește documentația pentru heliport, am predat terenul pentru Compania Națională de Investiții în vederea construirii unui nou spital de pneumologie și pneumoftiziologie. Sunt în curs lucrările de reabilitare și extindere pentru clădirea veche a spitalului, care sunt finanțate de Ministerul Sănătății, prin Consiliul Județean. Vorbim de o investiție în valoare de 34 milioane de lei” – a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Publicitate

Era timpul să modernizăm clădirea veche a spitalului, mă bucur că reușim să realizăm și extinderea acestuia, astfel vom avea o suprafață utilă mai mare cu peste 15%. Putem să mărim numărul paturilor, înființând și noi servicii medicale. În total vom avea 161 de paturi, în clădire vor fi amenajate saloane cu câte 2, 3 sau 4 paturi, fiecare cu grup sanitar propriu. În secția nefrologie-dializă vom avea 12 locuri, și va funcționa într-o locație separată, iar în cadrul neurologiei vom înființa  o unitate Subterapie Intensivă cu 7 locuri. Pentru secția oftalmologie vom amenaja un nou bloc operator, și nu în ultimul rând sperăm că  vom putea înființa și o secție specializată pe angiografie” – a explicat managerul Spitalului,  András-Nagy Róbert.

Firma care execută lucrările are un termen de 36 de luni, până în noiembrie 2023 trebuie finalizată reabilitarea și extinderea clădirii vechi al spitalului.

(Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna)

Foto: Kocsis B. Janos

Publicitate
Publicitate
banner we radio