Ştiri locale

Clădirea veche a Liceului „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, reabilitată prin PNDL

Vechea clădire a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, construită în urmă cu mai bine de o sută de ani, va fi reabilitată printr-un proiect finanţat cu peste 4 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Directorul instituţiei, Mar Istvan, a declarat că proiectul vizează reabilitarea completă a corpului A, atât în interior, cât şi în exterior, prin urmare au fost necesare o serie de măsuri de reorganizare a spaţiilor, astfel încât activitatea instructiv-educativă să nu fie afectată de aceste lucrări.

Publicitate

„Având în vedere că lucrările au început în luna mai, la finele anului şcolar precedent, noi am început să ne pregătim din timp, fiind conştienţi că trebuie să părăsim o treime din clădire. Eu zic că nu o să fie probleme, am reuşit să asigurăm spaţii pentru toate clasele, astfel încât să aibă suprafaţa necesară pentru desfăşurarea activităţii educative. Am rezolvat şi cancelaria, şi birourile s-au mutat în noua aripă a clădirii principale. Eu zic că, având în vedere situaţia, ne-am pregătit optim pentru noul an şcolar”, a declarat Mar Istvan.

El a menţionat că lucrările se vor încheia în primăvara anului viitor.

„Din câte am înţeles de la antreprenor, clădirea va fi predată în luna mai a anului viitor. Proiectul a fost depus de Primăria Sfântu Gheorghe. Deci, totul va fi schimbat în clădire, fereste, uşi, tencuială, pardoseală, reţeaua de electricitate, sistemul de încălzire, acoperişul, absolut totul. Este o investiţie de care avea nevoie această clădire care are peste o sută şi ceva de ani”, a mai spus directorul liceului.

Valoarea contractului este de 4.735.990 lei, din care 4.159.883 lei sunt asiguraţi prin PNDL, iar diferenţa este acoperită din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio