Ştiri locale

Clădirea Casei Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe va fi extinsă și reabilitată

Casa Căsătoriilor din Sfântu Gheorghe va fi reabilitată, iar spațiul de la parter va fi extins prin construirea unei terase exterioare. Proiectul face parte din planurile Municipalității de a deschide „curtea interioară” a orașului, şi de a o transforma într-un spaţiu pietonal denumit „Inima orașului”.

Conform planurilor autorităţilor locale, curţile interioare din centrul municipiului vor fi legate între ele şi transformate într-o zonă pietonală, printr-un proiect de revitalizare urbană, iar în acest sens va fi creat un coridor de legătură între clădirea Teatrului „Tamási Áron”, Primărie, Colegiul Mikó şi blocurile de vizavi de magazinul Şugaş.

Publicitate

Conform Studiului de Fezabilitate aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local, se propune reabilitarea spațiului de la parter al imobilului în care funcţionează Casa Căsătoriilor, extinderea acestuia prin construirea unei terase exterioare, respectiv „atribuirea unei noi funcțiuni pentru această parte a clădirii, în care în momentul de faţă se află arhiva instituției (care trebuie mutată într-o locație mult mai mare și corespunzătoare acestui scop), funcțiune care să corespundă destinației ce se pretează obiectivelor din această nouă zonă pietonală”.

Investiţia se cifează la 1.344.695 lei, iar termenul estimat de proiectant pentru execuţia lucrărilor este de 5 luni.

Potrivit Referatului de aprobare al proiectului, clădirea Casei Căsătoriilor, aflată pe str. 1 Decembrie 1918, nr. 4 din Sfântu Gheorghe (lângă Primărie), a fost amenajată și extinsă în anii ’80, însă latura sudică a construcției extinse nu este nici astăzi tencuită și finisată.

Lucrările vor include, pe lângă extinderea imobilului cu o terasă, şi izolarea faţadelor și a fundației clădirii, lucru care, potrivit autorităţilor locale, va duce la „îmbunătățirea atractivității mediului urban, calității vieții și sănătății publice”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio