Ştiri locale

Clădire nouă pentru bolile pulmonare și complex sportiv la Sfântu Gheorghe, printre prioritățile Ministerului Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, s-a aflat vineri într-o vizită de lucru în județul Covasna, în cadrul căreia a avut întrevederi cu autoritățile locale, pentru a discuta despre investițiile planificate în următorii ani pentru dezvoltarea zonei.

Într-o conferință susținută la Sfântu Gheorghe alături de preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, şi de primarul Antal Árpád, ministrul a declarat că printre proiectele prioritare aflate pe agenda Ministerului pe care îl conduce se numără construirea unei noi clădiri pentru boli pneumologice și a unui complex sportiv pe strada Vânătorilor din Sfântu Gheorghe, construirea unui centru balneoclimateric la Covasna şi a unui bazin de înot didactic la Întorsura Buzăului.

Publicitate

„În județul Covasna, proiecte prioritare pe care le vom prelua în finanțare la Ministerul Dezvoltării, respectiv la Compania Națională de Investiții, sunt construirea unei noi clădiri pentru boli pneumologice în Sfântu Gheorghe, construirea unui complex sportiv în Sfântu Gheorghe care să aibă un bazin de înot, o sală de atletism și care să prevadă și o reabilitare a peluzelor stadionului de fotbal din Simeria, la Târgu Secuiesc va fi preluată și finalizată construirea bazinului de înot, la Covasna va fi construit un Centru balneoclimateric multifuncțional, în Baraolt va fi construită o sală de sport de 180 de locuri, iar la Întorsura Buzăului va fi construit un bazin de înot didactic, aceasta fiind o solicitare a comunității de acolo”, a declarat Cseke Attila.

„Vrem să construim ceva care să dăinuie în timp, adică nu vrem să construim doar pentru 5 ani”

Acesta a mai declarat că pentru realizarea acestor proiecte, este nevoie de parcurgerea anumitor  proceduri legale „care nu pot fi evitate”, însă cel mai probabil investițiile vor fi realizate în actualul mandat parlamentar.

„Toate acestea se vor finaliza în acest mandat. Sigur, depinde de partea tehnică, dar în mare parte aceste proiecte există, doar că trebuie actualizate la nivel de studiu de fezabilitate. Aici sunt niște proceduri legale care nu pot fi evitate și, evident, vrem să construim ceva care să dăinuie în timp, adică nu vrem să construim pentru 5 ani. Pot să promit că aceste lucruri vor fi priorități din acest moment și pentru Ministerul Dezvoltării (…) Avem fonduri asigurate, în perspectivă și anul acesta, și anul următor, știm cam despre ce sume vorbim la nivel național, deci se vor construi în acest mandat parlamentar și sper că și în acest mandat guvernamental”, a spus ministrul.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că proiectele asumate de Ministerul Dezvoltării sunt unele importante, care vor influența pe termen lung progresul întregului județ.

„Lucrăm de mult timp cu domnul ministru Cseke Attila, care acum câțiva ani, în calitate de ministru al Sănătății, a realizat investiții importante în județul Covasna, iar acum, fiind ministrul Dezvoltării, susține cu fermitate planurile noastre privind dezvoltarea județului, asumând proiecte importante care vor influența pe termen lung progresul întregului județ” – a subliniat Tamás Sándor.

În cursul zilei de vineri, delegația Ministerului Dezvoltării a avut o serie de întâlniri cu primarii din diferitele microregiuni ale județului Covasna.

La întâlnirea de la Sfântu Gheorghe, Cseke Attila a mai declarat, printre altele, că anul acesta va demara un program naţional de construire de creşe, menţionând că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio