Ştiri locale

CJ Covasna vrea să construiască un heliport în incinta Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să construiască un heliport în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Managerul Spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat marţi că proiectul, în ansamblu, vizează extinderea Unităţii de Primire Urgenţe (UPU), dotarea acesteia cu aparatură medicală modernă, precum şi construirea unui heliport care să facă posibil transportul operativ al pacienţilor.

Publicitate

„Considerăm că este necesar acest heliport, deoarece, în momentul de faţă, pacienţii care se află în stare gravă şi necesită transfer la alte unităţi medicale din ţară sunt transportaţi pe stadionul municipal, de unde sunt preluaţi cu elicopterul şi duşi mai departe, ceea ce nu e în regulă din punctul de vedere al circuitelor”, a declarat Andras Nagy Robert.

El a menţionat că Spitalul Judeţean a elaborat deja studiul de fezabilitate pentru extinderea UPU, dar acesta urmează să fie revizuit şi completat, în conformitate cu cerinţele ghidului solicitantului, în vederea includerii heliportului.

Potrivit acestuia, proiectul va fi depus spre finanţare de către Consiliul Judeţean Covasna pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, suma maximă eligibilă fiind 1,5 milioane de euro.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio