Info Trafic, Ştiri locale

Circulați cu prudență – se anunţă precipitații mixte și polei

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă până sâmbătă la ora 12:00, fiind prognozate precipitații mixte și depuneri de polei. În acest context polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență.

– Astfel, atunci când partea carosabilă este umedă ori acoperită de mâzgă, zăpadă sau polei, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

– Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea frâna la nevoie și a evita tamponările. Adaptați în permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic rutier iar dacă sunteți prins într-un blocaj, nu vă pierdeți calmul și respectați indicațiile polițiștilor rutieri.

– Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

– Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului și folosiți cu preponderență frâna de motor.

– Reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar în cazul autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante (lanțuri).

– Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio