Info Trafic, Ştiri locale

Circulați cu prudență! Mai multe accidente au avut loc în weekend în judeţul Covasna

Schimbarea vremii i-a luat prin susprindere, se pare, pe unii conducători auto. La sfârșitul săptămânii au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, din fericire majoritatea acestora soldate cu răniți ușor.

Vineri seară, pe DN11 în localitatea Lunga, un biciclist care circula fără a fi echipat corespunzător pentru circulația pe timp de noapte (îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, lumini montate pe bicicletă), a suferit răni grave după ce a fost lovit de o autoutilitară.  Conducătorul acesteia nu a oprit, ci și-a continuat deplasarea către județul Bacău, fiind depistat în trafic în municipiul Onești. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Publicitate

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 7:10, pe strada Lunca Oltului a avut loc un alt eveniment rutier, în care au fost implicate trei autovehicule. Din cercetări a reieșit că șoferul unui autoturism care circula către Miercurea Ciuc, a pătruns parțial pe contrasens și s-a ciocnit cu o autoutilitară. Aceasta la rândul său a pătruns pe sensul opus și a lovit un alt autoturism. În urma acestui eveniment, o femeie de 53 de ani a fost rănită ușor.

Tot sâmbătă, în jurul orei 9:10, pe strada Abatorului din Târgu Secuiesc, la trecerea la nivel cu calea ferată, un autoturism a fost acroșat de trenul care circula pe relația Brașov-Brețcu. Din cercetări s-a stabilit că femeia care conducea autoturismul nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma acestui eveniment șoferița, precum și un minor de 6 ani aflat în autoturism, au fost răniți ușor.

În aceeași zi, pe DN 12, în apropierea localității Olteni, a avut loc un alt accident rutier. În acest caz o femeie de 37 de ani aflată la volanul unui autoturism, care circula dinspre Miercurea Ciuc spre Sfântu Gheorghe, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma acestui eveniment șoferița a fost rănită ușor.

Duminică, la ora 14:10, pe DN 11 în apropiere de  municipiul Târgu Secuiesc, șoferul unui autoturism nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei depășiri, iar pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism a încercat să revină pe sensul său de mers, a pierdut controlul și s-a răsturnat în afara părții carosabile. O femeie de 67 de ani a suferit răni ușoare în urma acestui eveniment.

La scurt timp, în jurul orei 15:30, pe DN 11, în afara localității Brețcu, un tânăr de 18 ani, aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, iar într-o curbă periculoasă a pătrus pe contrasens și s-a ciocnit cu un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului șoferița mașinii care circula regulamentar, o tânără de 23 de ani, a suferit leziuni ușoare.

Bilanțul acestui week-end: 6 accidente rutiere soldate cu un rănit grav și 6 răniți ușor. Pe lângă acestea, prin numărul unic de urgență 112 au mai fost sesizate alte 6 eveniemnte rutiere soldate doar cu pagube materiale, acestea fiind soluționate de polițiști conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii transmit recomandări pentru a evita să fiți implicați în accidene rutiere:

Planificaţi din timp călătoriile, interesaţi-vă de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
Publicitate
banner we radio