Ştiri

Ciobănesc german scos la licitaţie de ISU cu preţul de pornire de 7.500 de lei

Un frumos ciobănesc german în vârstă de 3 ani s-a dovedit incompetent pentru a putea lucra la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Seza, pe numele său, a picat testele de la Centrul Chinologic de la Sibiu.

Oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au hotărât să scoată animalul la vânzare, iar preţul de pornire a fost stabilit la 7.500 de lei. Instructorul lui Seza a declarat că femela este un exemplar deosebit, dar şi un câine extrem de ascultător şi cuminte.

Publicitate

„A fost calificată în decembrie 2015 la Centrul Chinologic Sibiu şi a obţinut atunci nota 9, după care în decembrie 2016, după două încercări efectuate, a picat testul de căutare, recuperare, salvare”, a declarat Costinel Staicu, plutonier major în cadrul ISU Dolj, dar şi instructorul ciobănescului german.

Seza nu a trecut testele şi a fost scoasă la licitaţie

Ciobănescul în vârstă de trei ani este singurul câine la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj specializat în căutarea şi recuperarea victimelor. „Au fost demarate procedurile de scoaterea lui la licitaţie şi urmează ca în data de 1 august acest câine să fie scos la licitaţie. Primul preţ de pornire a fost de 7.500 de lei. Urmează să vedem ce se va întâmpla. E un preţ mare? Nu e un preţ mare pentru că în acest câine s-a investit”, a spus Vlăduţ Miniună, colonel în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Specialiştii spun că preţul este foarte mare şi din acest motiv nimeni nu se arată încă interesat să cumpere ciobănescul german în vârstă de trei ani sos la licitaţie de ISU Dolj.

Dacă nici la cea de-a treia licitaţie nu se va găsi un cumpărător, atunci câinele va fi donat instructorului.

Publicitate
banner we radio