Ştiri

Cine transmite şi cât au costat drepturile TV pentru Liga a II-a de fotbal

Drepturile de televizare pentru meciurile din Liga a 2-a de fotbal, sezonul 2016-2017, au fost vândute de Federaţia Română de Fotbal (FRF) în schimbul a aproximativ 350.000 de euro, aceeaşi sumă ca şi în sezonul trecut, notează site-ul liga2.prosport.ro.

Licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV s-a încheiat, iar singura societate care a depus ofertă a şi obţinut ceea ce şi-a propus. RCS & RDS a cumpărat Pachetul A1 (dreptul de a transmite prin intermediul televiziunii primele trei opţiuni din fiecare etapă), Pachetul B (dreptul de a transmite partidele pe Internet), Pachetul C (dreptul de a transmite meciurile pe platforme mobile) şi Pachetul E (drepturi media externe).

Pentru celelalte pachete de drepturi TV nevândute, FRF a anunţat reluarea licitaţiei.

Societatea care deţine canalele DigiSport are dreptul de a televiza primele trei opţiuni din fiecare etapă.

Federaţia Română de Fotbal a obţinut 350 de mii de euro, cu care va trebui să mulţumească toate cele 20 de cluburi din Liga a 2-a, în condiţiile în care cheltuielile din acest sezon vor creşte cu mult după ce s-a decis trecerea la un sistem format dintr-o singură serie.

La începutul sezonului 2015-2016, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că banii din vânzarea drepturilor TV pentru Liga a 2-a se vor dubla (cel puţin 700.000 de euro). Prin comparaţie, drepturile TV din Liga 1 pentru un singur sezon s-au vândut aceleiaşi societăţi cu circa 30 de milioane de euro.

În perioada următoare, conducătorii cluburilor din Liga a 2-a se vor întâlni pentru a discuta modul în care vor fi împărţiţi aceşti bani, modelul dorit fiind cel adoptat în prima ligă.

Publicitate
banner we radio