Ştiri locale

Cinci tineri din județul Covasna primesc finanțare în cadrul programului MOL de promovare a talentelor

Cinci tineri din județul Covasna au câștigat finanțare în acest an în cadrul programului de promovare a talentelor derulat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, pe bază de concurs de proiecte.

Fondul total al ediției a fost de peste 583.000 de lei, bani alocați pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune. Din această sumă, 220.000 lei au fost destinați sportului, 200.000 lei artelor, iar 140.000 lei tinerilor cu vârste de peste 18 ani, aceștia din urmă putând solicita sprijin chiar dacă au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori.  Rezultatele au fost publicate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro și pot fi verificate AICI.

Publicitate

La categoria „Sport”, au câștigat finanțare sportivele Balogh Hanna (Judo) și Molnár Lelle Ágota (Patinaj artistic) din Sfântu Gheorghe, Szvoboda Lara (Voltijă) din Târgu Secuiesc și Deszke Janka (Echitație) din localitatea Lunga, iar la categoria „Arte” a fost declarat câștigător proiectul depus de Kerezsi Tas Bence (Muzică pop-rock) din Valea Crișului.

„Au fost depuse 601 de proiecte (…) din 38 județe și din capitală, 1.911 tineri sportivi și artiști solicitând finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 lei. Fondul total de 583.549 lei a fost împărțit conform propunerii juriilor pentru susținerea parțială sau integrală a 205 de proiecte, beneficiari direcți fiind 592 de tineri talentați. În cei 17 ani, au fost acordate finanțări în valoare de 6.052.000 lei pentru 3.340 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.542 de proiecte susținute în această perioadă. Este o bucurie și onoare să colaborăm cu tineri sportivi și artiști minunați!”, a transmis Imre András, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, care a mai precizat că în cadrul ediției din acest an au fost depuse cele mai multe proiecte din istoria de 17 ani a programului.

La ediția din acest an au putut participa elevii născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2014 și orice ansamblu artistic sau echipă de sport compusă din elevi făcând parte din această categorie de vârstă, care își desfășoară activitatea sportivă sau artistică în România.

Un solicitant a putut obține finanțare în valoare de cel mult 10.000 lei pentru achiziționarea de materiale, echipamente, instrumente sau alte produse necesare pregătirii în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (exceptând mijloacele fixe pentru dotarea sălilor de sport), și/sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru participarea la concursuri naționale / internaționale, antrenamente, cantonamente, tabere de profil, cursuri, expoziții sau concerte.

La ediția de anul trecut, printre câștigători s-au numărat 4 tineri din județul Covasna care au mai participat și câștigat și în edițiile anterioare, respectiv Balogh Hanna la categoria „Sport” (judo) și Szőcs Botond la categoria „Peste 18 ani” (pian), ambii din Sfântu Gheorghe, dar și Szabó Orsolya din Sâncraiu la categoria „Arte” (desen), și Bangyán Benjámin din Angheluș la categoria „Sport” (echitație).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio