Info Trafic

Cinci șoferi au fost prinși băuți la volan în weekend

În data de 08 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Tg. Secuiesc, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier, au identificat un bărbat de 49 de ani la volanul unui autoturism care emana vapori de alcool. Testat cu etilotestul, acesta a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la Spitalul Municipal Tg. Secuiesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Tot la Tg. Secuiesc, pe o stradă din municipiu, a fost depistat și un bărbat de 40 de ani, care fiind testat cu etilotestul acesta a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

Publicitate

Și la Sf. Gheorghe polițiștii rutieri l-au depistat în trafic pe un bărbat de 54 de ani, care fiind testat cu etilotestul, acesta a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Sf. Gheorghe, în vederea recoltării de probe biologice.

În data de 09 septembrie, Poliția municipiului Sf. Gheorghe a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că din direcția Câmpul Frumos spre Sf. Gheorghe, circulă un autoturism care are un mers sinuos, punând circulația în pericol. O patrulă de siguranță publică a identificat și oprit în trafic, autoturismul indicat. Întrucât bărbatul de 61 de ani de la volan emana un miros puternic de alcool, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că polițiștii l-au condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Pe DN 10, la Întorsura Buzăului, circula și un bărbat de 46 de ani la volanul unui autoturism. Oprit de polițiști, s-a constatat că acesta emană halenă alcoolică, etilotestul indicând valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul respirat, persoana în cauză fiind condusă la spitalul din localitate, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În toate cazurile, s-au întocmit dosare penale, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, sub influența alcoolului.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto, să nu se urce la volan dacă au consumat alcool, întrucât devin un real pericol pentru toți participanții la traficul rutier.

 

Compartimentul Relații Publice

Agent șef de poliție  Lambrino Carmen

Publicitate
Publicitate
banner we radio