
Cinci recomandări simple ca să te poţi bucura de masa de Paşte
Vin Sărbătorile de Paște – momentul în care mesele devin adevărate câmpuri de bătălie între stomac și… ambiție. Dar haideți să nu lăsăm mielul, cozonacul și ouăle roșii să ne trimită direct la Urgențe.
Așadar, 5 recomandări simple, dar salvatoare:
- Ia-o treptat. După post, corpul tău nu-i pregătit pentru o explozie de grăsimi și alcool. Începe cu porții mici și gustă din toate, nu le devora.
- Hidratare înainte de hidratarea… bahică! Bea apă din belșug, mai ales dacă urmează să ciocnești ouăle cu un păhărel. Alcoolul deshidratează și îți face digestia și mai leneșă.
- Nu mânca până nu mai poți respira. Dacă trebuie să-ți desfaci cureaua sau să te întinzi pe canapea ca o balenă eșuată, ai mâncat prea mult. Oprește-te când simți că „e de-ajuns”.
- Mișcă-te după masă! Nu vorbim de maraton, ci de o simplă plimbare de 15-20 de minute. Ajută digestia, scade glicemia și te salvează de starea aia de „nu mai pot nici să clipesc”.
- Ai grijă la combinații bombă. Salata boeuf cu friptură, cu sarmale, cu pască, cu cola? E ca și cum ai pune artificii lângă o butelie. Fii atent la ce și cât combini.
Și un bonus: Nu trata indigestia cu „lasă că-mi trece”. Dacă ai dureri mari, greață, amețeli sau simți că ceva nu e ok – nu e ok. Sună medicul sau mergi la spital. Mai bine precaut decât… balonat cronic.
