Ştiri

Cinci recomandări simple ca să te poţi bucura de masa de Paşte

Vin Sărbătorile de Paște – momentul în care mesele devin adevărate câmpuri de bătălie între stomac și… ambiție. Dar haideți să nu lăsăm mielul, cozonacul și ouăle roșii să ne trimită direct la Urgențe.

Așadar, 5 recomandări simple, dar salvatoare:

  1. Ia-o treptat. După post, corpul tău nu-i pregătit pentru o explozie de grăsimi și alcool. Începe cu porții mici și gustă din toate, nu le devora.
  1. Hidratare înainte de hidratarea… bahică! Bea apă din belșug, mai ales dacă urmează să ciocnești ouăle cu un păhărel. Alcoolul deshidratează și îți face digestia și mai leneșă.
  1. Nu mânca până nu mai poți respira. Dacă trebuie să-ți desfaci cureaua sau să te întinzi pe canapea ca o balenă eșuată, ai mâncat prea mult. Oprește-te când simți că „e de-ajuns”.
  1. Mișcă-te după masă! Nu vorbim de maraton, ci de o simplă plimbare de 15-20 de minute. Ajută digestia, scade glicemia și te salvează de starea aia de „nu mai pot nici să clipesc”.
  1. Ai grijă la combinații bombă. Salata boeuf cu friptură, cu sarmale, cu pască, cu cola? E ca și cum ai pune artificii lângă o butelie. Fii atent la ce și cât combini.

Și un bonus: Nu trata indigestia cu „lasă că-mi trece”. Dacă ai dureri mari, greață, amețeli sau simți că ceva nu e ok – nu e ok. Sună medicul sau mergi la spital. Mai bine precaut decât… balonat cronic.

Publicitate
Publicitate
banner we radio