Ştiri locale

Cinci primării din judeţ au donat bani din impozitul pe venit, pentru un endoscop necesar Spitalului din Baraolt

Primăriile comunelor Aita Mare, Bățani, Belin, Brăduț și Vârghiș au redirecționat 67.000 de lei, reprezentând 6% din impozitul pe venit, în contul orașului Baraolt, suma urmând să fie utilizată pentru achiziționarea unui endoscop necesar Spitalului Orășenesc.

Primarul orașului Baraolt, Benedek Huszár János, a precizat că aparatura medicală va permite examinarea segmentelor tubului digestiv pe cale orală și anală, iar achiziționarea a fost necesară întrucât echipamentul utilizat anterior în cadrul cabinetului de Gastroenterologie s-a defectat.

Publicitate

„Este vorba despre un endoscop gastroenterologic, care permite examinarea prin cavitatea bucală a pacientului, și are și colonoscop. Îl va folosi cabinetul de Gastroenterologie al Spitalului Orășenesc. Cel utilizat s-a stricat, iar pentru a putea fi făcute în continuare aceste investigații, va trebui să cumpărăm unul nou, cu ajutorul acestor 6% din impozitul pe venit provenit de la cele 5 autorități locale. Sumele au fost donate Consiliului Județean, pentru a împărți și a echilibra bugetele consiliilor locale, întotdeauna această operațiune se face la începutul anului. De regulă, pentru că sectorul economic se dezvoltă, sumele ajung la câteva sute de mii de lei pe județ, bani care trebuie repartizați după un anumit criteriu. În Bazinul Baraoltului sunt 6 autorități publice locale, în total, care ar fi îndreptățite la 67.000 de lei. Cele 5 comune au renunțat la cele câteva mii de lei care li se cuveneau, și au donat banii către orașul Baraolt, pentru achiziționarea acestui aparat, ca să fie folosit de Spitalul Orășenesc și, implicit, pentru tratarea locuitorilor celor 5 comune”, a explicat primarul Benedek Huszár János, care a ținut să le mulțumească edililor celor 5 localități pentru donația făcută.

Endoscopul va fi achiziționat la începutul anului viitor și donat secției de Gastroenterologie a Spitalului Orășenesc Baraolt.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio