Sport, Ştiri locale

Cinci medalii pentru CSM Sfântu Gheorghe la Europenele de Ju-Jitsu

Toți sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe componenți ai Lotului României de Ju-Jitsu au urcat pe podiumul de premiere la recentele Campionate Europene de Ju-Jitsu, 5 sportivi – 5 medalii, din care 1 de aur , 3 argint și 1 de bronz, de remarcat sportivii de la CSM Sfântu Gheorghe au luptat 4 finale din 5 posibile la aceste Campionate Europene.

In perioada 1-3 Aprilie a.c. în Heraklion Creta – Grecia s-au desfășurat Campionatele Europene de Ju-Jitsu rezervate categoriilor U16 (juniori II), U18 (juniori I) și U21 (tineret) la toate formele competiționale Fighting, Ne-Waza și Duo-Demonstrativ, masculin și feminin la toate categoriile de greutate, conform regulamentului JJIF. Competiția a fost organizată de Federația Europeană de Ju-Jitsu sub egida Federației Internaționale de Ju-Jitsu.

Publicitate

La această competiție majoră europeană au participat 642 sportivi din 25 de țări.

România a participat cu un lot numeros de sportivi la toate formele competiționale printre aceștia numărându-se și cinci sportivi legitimați la CSM Sfântu Gheorghe pregătiți de antrenorii Oltean Cristina și Bogluț Lucian sub directa coordonare a antrenorului de judo și arte marțiale Oltean Petru Shihan unul dintre cei mai titrați antrenori de Ju-Jitsu din România.

Rezultatele sportivilor CSM Sfântu Gheorghe la această competiție au fost următoarele: Oltean Veronica-Elena Locul I, medaliată cu aur și noua Campioană Europeană la proba de Fighting categoria -40kg. U16 ani – juniori II; Bogluț Adrian-Lucian Locul II, medaliat cu argint și titlul de Vicecampion European la proba Fighting, categoria -62kg. U21 ani – tineret, pierde medalia de aur și titlul de campion european la o diferență de un punct cu scorul de 14-15 în fața unui francez; Stănciuleasa Adrian-Claudiu Locul II și titlul de Vicecampion European la proba de Ne-Waza categoria -50 kg. U16 ani – juniori II; Gărăiacu Electra Locul II, medaliată cu argint și titlul de Vicecampioană Europeană la Fighting categoria -44kg. U16 ani – juniori II; Lungu Brianna-Andreea Locul III, mediale de bronz la proba de Fighting, categoria -57kg. U16 ani – juniori II. Sportivii CSM au fost însoțiți și coordonați în Grecia la această competiție de antrenorii Oltean Cristina și Bogluț Lucian-Florin.

România se clasează în clasamentul final pe națiuni pe locul III după Grecia și Israel care este locul I la aceste Campionate Europene de Ju-Jitsu destinate categoriilor de juniori și tineret la care au participat 25 țări cu cei mai valoroși sportivi pe care îi au la această categorie de ani, fiecare ţară având dreptul să înscrie doar 2 sportivi pe categorie.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit la obținerea acestor rezultate deosebit de frumoase și în mod special părinților sportivilor și antrenorilor care au participat la această competiție cu finanțare proprie. Mulțumim clubului CSM Sfântu Gheorghe în mod special domnului director Carcadia George pentru asigurarea transportului la aeroport și retur cu microbuzul clubului gratuit, mulțumim mass-mediei locale pentru mediatizarea rezultatelor obținute de noi și totodată anunțăm pe această cale că facem selecții de înscriere pentru secția de performantă și înaltă performantă la toate grupele de ani la Judo și Arte Marțiale – Ju-Jitsu.

(Antrenor prof. Oltean Cristina)

 

Publicitate
banner we radio