Ştiri locale

Cinci elevi din Sfântu Gheorghe vor primi joi burse de excelenţă de 3.000 de lei din partea Consiliului Local

Cinci elevi de clasa a XII-a, care au obținut rezultate școlare deosebite în timpul anilor de liceu, vor primi joi, în cadru festiv, bursele de excelenţă în valoare de 3.000 de lei din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe. Ceremonia de acordare a Burselor Sfântu Gheroghe va avut loc în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Beneficiari ai Burselor Sfântu Gheorghe în acest an sunt trei elevi ai Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, respectiv: Kovács ÁlmosDemeter Gergő şi Balázs Márton, şi câte un elev de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” şi Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, şi anume Manea Darius Andrei, respectiv Ioachim Adrienn.

Publicitate

În acest an, Consiliul Local a modificat Regulamentul de participare, în urma consultării directorilor liceelor tehnologice din Sfântu Gheorghe, cu scopul de a promova meseriile și clasele tehnologice pentru elevi. Astfel, s-a luat în calcul suma celor 3 medii generale obținute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a), iar la liceele tehnologice media a fost obţinută din suma celor 3 medii ale modulelor în fiecare an, din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a.

De asemenea, anul trecut Municipalitatea a modificat regulamentul de acordare a burselor de excelenţă, în sensul în care toţi candidaţii care obţin minim 100 de puncte la evaluarea dosarelor beneficiază de Bursele Sfântu Gheorghe, indiferent de numărul acestora. Până anul trecut, cei mai buni 5 elevi primeau burse de excelenţă indiferent de punctaj.

Bursele Sfântu Gheorghe sunt acordate anual, începând din 2010, municipalitatea dorind astfel să încurajeze elevii din oraș să învețe, să se perfecționeze și să investească timp și energie în studiile lor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio