Info Trafic, Ştiri locale

Cinci accidente rutiere au avut loc pe raza județului Covasna în ultimele zile

Pe drumurile din județ au fost înregistrate, în ultimele zile, cinci evenimente rutiere.

Pe DN 11, în afara localitaţii Moacșa, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers din cauză că nu a păstrat o distanță suficientă față de autovehiculul care circula în fața sa, iar pentru a evita impactul cu acesta a ieșit în afara părții carosabile, ajungând în șanț. O persoană a suferit răni grave în urma acestui eveniment.

Publicitate

Din aceeași cauză s-a produs un alt accident rutier pe DN 11 între Cernat și Târgu Secuiesc unde, șoferul unui autoturism, în încercarea de a evita coliziunea cu autovehiculul din fața sa, a pătruns pe contrasens unde a lovit un autoturism care circula regulamentar. O persoană a fost rănită ușor.

Un alt accident s-a produs tot pe DN 11 în apropiere de Târgu Secuiesc, două autoturisme ciocnindu-se din cauza nerespectării regulilor privind depășirea. În urma acestui eveniment a rezultat rănirea ușoară a două persoane.

În orașul Baraolt, conducătorul unui autoturism a fost rănit ușor după ce s-a răsturnat cu mașina din cauza vitezei neadaptate. Bărbatul de 31 de ani a fost testat cu etilotestul și s-a constatat că a consumat băuturi alcoolice – avea o acoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt eveniment a avut loc pe DN 12, în afara localităţii Ghidfalău. În acest caz, o femeie de 41 de ani, pasageră într-un autoturism, a sărit din autovehicul după ce a avut o discuție mai aprinsă  cu o altă pasageră. Femeia a suferit răni ușoare.

Pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de conducere și să respecte regulile de circulație. De asemenea, se recomandă adaptarea, în permanență, a vitezei de deplasare la condițiile de trafic și de drum, păstrarea unei distanțe corespunzătoare între autovehiculele aflate în mers, iar orice manevră să fie făcută numai după o temeinică asigurare.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio