Sport, Ştiri locale

Ciclistul Molnár Ede din Sfântu Gheorghe participă în premieră la Jocurile Olimpice de la Paris 

Ciclistul Molnár Ede din Sfântu Gheorghe, campion european în 2023 la mountain bike – cross country eliminator, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, fiind al 90-lea membru al Echipei Olimpice a României. Potrivit Federației Române de Ciclism, sportivul covăsnean a fost selectat ca urmare a numărului de puncte acumulate în procesul de calificări din ultimii doi ani. Ciclistul se află la prima participare în cadrul Jocurilor Olimpice.

„Federația Română de Ciclism l-a selectat pe Ede Molnár, Campionul European 2023 la MTB XCE, ca participant la Jocurile Olimpice de la Paris, ca urmare a numărului de puncte acumulate în procesul de calificări din ultimii doi ani. După două cicluri olimpice în care a contribuit activ la calificarea României, Ede va fi la prima lui participare la Jocurile Olimpice”, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Ciclism.   

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Molnár Ede se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, România clasându-se pe poziția a 15-a pe națiuni. Aceasta este a doua ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice la care echipa României se califică la disciplina „mountain bike”, prima calificare fiind la Tokyo 2020, unde Vlad Dascălu, a terminat pe locul 7. 

Conform FRC, ciclistul covăsnean se află în prezent pe locul 4 în clasamentul Cupei Mondiale UCI MTB Eliminator.

„Ciclistul Molnár Ede a devenit al 90-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Uniunea Internațională de Ciclism a acordat un loc cotă României (…) Pentru Ede va fi prima ediție de Jocuri Olimpice. El a concurat anul trecut la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska (…) Succes, Ede! Bine ai venit în Echipa Olimpică Team Romania!”, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Covăsneanul va reprezenta România în proba de cross country olympic (XCO) de la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, după ce fostul campion european Vlad Dascălu a fost suspendat de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaționale, pentru abateri de la regulamentul antidoping.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio