Ştiri locale

Cicliștii se pot înscrie pentru o nouă „Sesiune de stare de bine cu Lucian Mîndruță” prin județul Covasna

Pentru al treilea an la rând, jurnalistul Lucian Mîndruță revine în județul Covasna și îi invită pe pasionații de ciclism și mișcare în aer liber să i se alăture într-o nouă aventură pe două roți, de această dată pe un traseu lung de 72 km între staţiunea Covasna şi Întorsura Buzăului.

A treia ediție a „Sesiunii de stare de bine” va avea loc în data de 7 octombrie, cu pornire de la ora 10:00 din fața Hotelului Clermont, stațiunea Covasna – Zagon – Barcani – Întorsura Buzăului – Valea Mare – Boroșneu Mare – Covasna. Pe traseu va exista și un punct de alimentare și hidratare, amenajat în comuna Barcani. Cei interesați se pot înscrie până pe 1 octombrie, ora 23:59, completând online formularul disponibil AICI, iar confirmarea participării se va face după plata unei taxe de participare de 80 de lei, în schimbul căreia vor primi „un întreg pachet de servicii”, mai transmit organizatorii, potrivit cărora, din motive de siguranță, numărul participanților este limitat la 150.

„Pe noi, primele două dăți ne-au convins că trebuie să urmeze și o a treia. Așa că pregătiți biclele și notați-vă în agendă: 7 octombrie 2023 – o nouă sesiune de stare de bine pe două roți în Covasna, cu Lucian Mândruță. Să nu vă faceți griji de loc și anotimp: de fiecare dată am avut parte de o zi însorită (de ce nu am avea și acum), culorile toamnei din Covasna și zona Buzaielor sunt iarăși o certitudine, oamenii au rămas la fel de simpatici, relieful la fel de provocator. Și Lucian Mîndruță la fel de tânăr. Evenimentul organizat în colaborare cu Primăria Barcani nu este un concurs, este o sesiune de stare de bine. Fiecare cum își dorește: cu conversații, cu legat noi prietenii, sau pedalat în liniște prin păduri, lângă izvoare, în sate mici, devorând peisaje. Însă atenție: evenimentul conține plasare de produse turistice! Locurile pe unde vom pedala au fost alese să vă facă să reveniți în Covasna”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participanții vor avea de parcurs un traseu de 72 km, dintre care 4,5 km gravel în urcare, 2,5 km coborâre, cu o diferență de nivel de 608 m. Cicliștii vor fi asistați pe parcursul excursiei de un „boom car” și microbuze cu suport biciclete pentru situațiile neprevăzute (eventuale accidentări, defecțiuni, abandon, etc.).

„Traseul este unul nou, bineînțeles, pentru că dorim să vă arătăm și mai mult din județ. Pornim chiar din stațiunea Covasna, din fața Hotelului Clermont, trecem prin Zagon, 👉 urcăm pe un gravel bine întreținut pe Carpații de Curbură, coborâm în comuna Barcani, unde ne vom delecta cu produsele oferite de către gazdele noastre în punctul de alimentare și hidratare amenajat în comună. Cu bateriile reîncărcate, urmează câteva ruperi de ritm (adică urcări scurte, provocatoare, sorry…) în zona Întorsurii Buzăului, și începem ușor coborârea în Valea Mare pe un asfalt nou-nouț. Trecem de Boroșneu Mare și încheiem bucla în Covasna unde primim cu toții medaliile de finisher. Medalii cu gust, la propriu! (…) Recomandarea noastră e să veniți cu biciclete tip cursieră roți ‘28 sau gravel”, mai transmit organizatorii.

„Participarea este condiționată de înscriere prealabilă și plata taxei de 80 de lei, ca și anul trecut. În schimb, vă oferim un întreg pachet de servicii: organizarea cel puțin la fel de bună ca în anii precedenți, cu băieții de la Safety Bike și Serviciul Județean Salvamont care vor asigura plutonul cu suportul Poliției Rutiere și Locale, mașini premergătoare și broom car, puncte de hidratare la start/sosire și Barcani, punct de alimentare în Barcani, kit participare (eșarfă multifuncțională, număr concurs cu numele tău care se prinde de tijă, ciocolată de casă, apă). (…) Plata se va efectua prin transfer bancar în contul RO94BRDE150SV11643581500, beneficiar: Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna. Vă rugăm să menționați în observații numele persoanei/persoanelor înscrise pentru care ați efectuat plata taxei de participare”, mai transmit organizatorii.

Cicliștii veniți din alte județe au la dispoziție o listă cu cazări și date de contact (AICI).

Kiturile de start se vor putea ridica în data de 6 octombrie, între orele 17:00-20:00, de la Centrul de Informare Turistică din Covasna (str. Unirii nr. 2), sau în ziua turei, între orele 8:00-9:45, la locul de start, din fața Hotelului Clermont Covasna (str. Mihai Eminescu nr. 225A).

Prima ediție „Sesiune de stare de bine” a avut loc în octombrie 2021, pe traseul Sfântu Gheorghe – Băile Balvanyos – Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna – Sfântu Gheorghe, iar la ediția de anul trecut, cicliștii au avut de parcurs un traseu lung de 96 km, între Târgu Secuiesc – Lacul Sfânta Ana – Turia – Băile Balvanyoș – Cernatu de Sus – Târgu Secuiesc.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio