Ştiri locale

„Christmas challenge. Let’s win together!” Serviciul de Ajutor Maltez provoacă elevii covăsneni să doneze cadouri

Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe îi provoacă, pentru al doilea an la rând, pe elevii de liceu, gimnaziu și clasele primare din județul Covasna să participe la un maraton de colectare a cadourilor de Crăciun, care vor fi ulterior donate unor copii care provin din medii defavorizate.

Pentru a-i stimula pe elevi, organizația pune în joc și premii pentru cei care vor reuși să adune o cantitate de cutii cu cadouri echivalentă cu jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte.

Publicitate

„Fiecare clasă trebuie să se lupte ca să adune cele mai multe cadouri, iar între clasele cu elevi de aceleași vârste va fi o tragere la sorți, iar cei care câștigă vor participa anul viitor gratuit, timp de o zi, la un team-building la care le va fi asigurat transportul, masa, vor fi organizate tot felul de activități. La fel a fost și anul trecut, atunci am ținut la Câmpul Benedek, lângă Vâlcele, dar pentru ediția acesta încă nu știm unde va fi. Anul trecut am adunat peste 700 de pachete, deși ne-am propus să strângem minim 300 de pachete, iar anul acesta ne propunem să adunăm cel puțin 500 de pachete cu cadouri. Noi sperăm că o să reușim să strângem peste așteptările noastre”, ne-a precizat coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert.

Provocarea se adresează în principal elevilor din clasele primare și clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, respectiv XI-XII. Cei care se vor înscrie în competiție vor avea de adunat sau de realizat cât mai multe cutii cu cadouri, pe care ulterior le vor putea preda într-unul dintre cele 3 puncte de colectare care vor fi amenajate în Sfântu Gheorghe.

Concursul se va desfășura în perioada 2-16 decembrie, iar tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc în data de 17 decembrie, de la ora 17:00, live pe pagina de Facebook a Serviciului de Ajutor Maltez.

„Sarcina este foarte simplă: scopul este de a colecta și de a face cât mai multe cutii cu cadouri (…) Vom înființa puncte de colectare în trei locații din oraș, respectiv: la scena de piatră din centrul orașului, la Stadionul OSK din Simeria și în cartierul Lenin, în fața magazinului AMIGO. Puteți aduce cutiile cu cadouri în zilele de joi, respective 2, 9 și 16 decembrie, între orele 18:00-20:00. Pentru a evita aglomerarea, rugăm clasele să trimită 2-3 reprezentanți pentru a aduce cutiile (…) În cazul în care doriți să donați pachete în mod individual, vă așteptăm cu mare drag în aceste puncte de colectare”, au mai transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez.

Elevii vor putea fi înscriși în concurs la oricare dintre cele 3 puncte de colectare, precizând școala, clasa, numărul cutiilor colectate, numele și datele de contact ale dirigintelui sau cadrului didactic coordonator.

Cutiile cu cadouri pentru copiii nevoiași vor putea conține rechizite, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte, jocuri sau jucării, cărți și dulciuri, cu excepția obiectelor sau alimentelor perisabile, iar pe fiecare cadou va fi specificat sexul și vârsta (0-3 ani, 4-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani) copilului căruia îi este adresat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio