Ştiri locale

„Christmas challenge. Let’s win together!” Campanie inedită a Serviciului de Ajutor Maltez Sfântu Gheorghe pentru elevii covăsneni

„Christmas challenge. Let’s win together”, sau „Dați o mână de ajutor, să avem un câștig comun!” – este provocarea voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe pentru elevii de liceu, gimnaziu și clasele primare, pe care îi invită să participe la un „maraton” de colectare a cadourilor, pentru copiii care provin din medii defavorizate.

Mai mult, aceștia pun în joc și un premiu care constă în participarea la un team-building organizat anul viitor, pentru elevii care vor reuși să adune o cantitate de cutii cu cadouri echivalentă cu jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte.   

Publicitate

„Pandemia din 2020 a adus foarte multe schimbări. Însă un lucru a rămas neschimbat: și în acest an sunt mulți copii cu o situație materială nu prea bună, care așteaptă nerăbdători să găsească un cadou cât de mic sub bradul de Crăciun. An de an îi bucurăm pe acești micuți cu cadouri ascunse în cutiile frumos ambalate, aceste mici surprize fiind primite cu recunoștință în sufletele acestora. Mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul vostru. Știm că doar împreună putem fi mai buni, de aceea vă invităm alături de noi în acest an, mai greu poate ca anii trecuți, la un maraton de colectare de cadouri”, transmit reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez.

Elevii care se vor înscrie în competiție vor avea de adunat sau de realizat cât mai multe cutii cu cadouri, pe care ulterior le vor putea preda într-unul din cele 3 puncte de colectare care vor fi înființate în Sfântu Gheorghe.

Concursul se va desfășura în perioada 3-17 decembrie, iar tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc în data de 18 decembrie, de la ora 17:00.

„Vor fi 5 categorii: clasele primare, clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, respectiv XI-XII. Pentru a facilita colectarea pachetelor, vom înființa pe raza localității 3 puncte de colectare: la scena din centrul orașului, în la Stadionul Municipal din Simeria și în cartierul Lenin, în fața magazinului AMIGO. Vă asteptăm în zilele de joi, respectiv 3, 10 și 17 decembrie, între orele 16:00-18:00. Pentru a evita aglomerarea, rugăm clasele să trimită 2-3 reprezentanți pentru a aduce cutiile (…) În cazul în care doriți să donați pachete în mod individual, vă așteptăm cu mare drag în aceste puncte de colectare”, au mai transmis reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez.

Elevii vor putea fi înscriși în concurs la oricare dintre cele 3 puncte de colectare, precizând școala, clasa, numărul cutiilor colectate, numele și datele de contact ale dirigintelui sau  cadrului didactic coordonator.

Cutiile cu cadouri pentru copiii nevoiași vor putea conține rechizite, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte, jocuri sau jucării, cărți și dulciuri, cu excepția obiectelor sau alimentelor perisabile, iar pe fiecare cadou va fi specificat sexul și vârsta (0-3 ani, 4-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani) copilului căruia îi este adresat.     

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio