Ştiri locale

„Christmas challenge. Let’s win together!” a ajuns la a treia ediţie. Serviciul de Ajutor Maltez provoacă din nou elevii din Sfântu Gheorghe să doneze cadouri

Pentru al treilea an la rând, Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe îi provoacă pe elevii de liceu, gimnaziu și clasele primare din municipiu să participe la un maraton de colectare a cadourilor de Crăciun, care vor fi ulterior donate unor copii care provin din medii defavorizate.

Pentru a-i stimula pe elevi, şi în acest an organizația va pune în joc premii pentru cei care vor reuși să adune o cantitate de cutii cu cadouri echivalentă cu cel puţin jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte. Coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, Székely Róbert, ne-a explicat că acţiunea se bucură de un real succes, astfel că la ediţia precedentă s-au adunat circa 1.000 de cutii cu cadouri.

Publicitate

„Vor fi două zile în care vom strânge pachetele, pe 8 şi pe 15 decembrie, în 3 locaţii: în centrul oraşului, la fosta berărie de pe strada 1 Decembrie 1918 şi în cartierul Simeria, în parcarea de la Bertis. Între aceste două date, zilnic, între orele 09:00-15:00 pot fi aduse pachete şi la sediul nostru din strada Pescarilor nr.34/B. Conceptul este la fel, anul acesta am trimis o adresă şi către Inspectoratul Şcolar Judeţean, ca să ne ajute cu distribuirea informaţiei în limbile română şi maghiară către toate şcolile din Sfântu Gheorghe. Sperăm să fie mai multe clase implicate şi, implicit, şi mai multe pachete. Anul trecut am reuşit să adunăm 1.000 de pachete, sperăm să avem şi mai multe la această ediţie. În primul an noi i-am căutat pe beneficiarii cărora doream să le oferim aceste cadouri, dar anul ăsta deja ei ne-au căutat şi ne-au spus că şi-ar dori să primească şi ar avea nevoie de aceste pachete. Sperăm să fie o ediţie cel puţin la fel de reuşită ca celelalte”, ne-a explicat Székely Róbert.

Provocarea se adresează elevilor de clasele 0-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, respectiv XI-XII, care vor avea de adunat sau de realizat cât mai multe cutii cu cadouri, pe care ulterior le vor putea preda într-unul dintre cele 3 puncte de colectare amenajate la Sfântu Gheorghe, respectiv la scena de piatră din centrul orașului, în faţa magazinului Bertis din cartierul Simeria și pe strada 1 Decembrie 1918, în fața magazinului Amigo (fosta berărie).

Elevii care doresc să se înscrie în competiție trebuie să predea o cantitate de cutii cu cadouri echivalentă cu jumătate plus unu din efectivul clasei din care fac parte. Pachetele pot fi duse la oricare dintre cele 3 puncte de colectare din oraş, în zilele de 8 şi 15 decembrie, sau zilnic la sediul organizaţiei din Sfântu Gheorghe (str. Pescarilor nr.34 B), între orele 09:00-15:00.

„În data de 16 decembrie de la ora 17:00 va avea loc şi o extragere, live, pe Facebook. Este o provocare, de fapt, pentru clasele de elevi din Sfântu Gheorghe, iar clasele care vor aduna cele mai multe pachete vor participa la extragere. Câştigătorii vor participa anul viitor gratuit la o tabără de o zi, un fel de teambuilding cu tot felul de activităţi”, ne-a mai spus coordonatorul voluntarilor Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe.

Cutiile cu cadouri pentru copiii nevoiași vor putea conține rechizite, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte, jocuri sau jucării, cărți și dulciuri, cu excepția alimentelor perisabile, iar pe fiecare cadou trebuie specificat sexul și vârsta (0-3 ani, 4-7 ani, 8-11 ani, 12-15 ani) copilului căruia îi este adresat. La înscriere, elevii trebuie să precizeze școala şi clasa din care fac parte, numărul cutiilor colectate, numele și datele de contact ale dirigintelui sau cadrului didactic coordonator.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio