Ştiri locale

Chestionar online de identificare a consecințelor stilului de viață în rândul populației din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe și Centrul pentru Stil de Viață „Change Center” desfășoară în această perioadă un chestionar online privind stilul de viață al locuitorilor municipiului, cu scopul de a identifica nevoile reale ale populației. Potrivit inițiatorilor, sondajul se adresează persoanelor cu vârste de peste 10 ani și va ajuta la elaborarea unor proiecte menite să soluționeze problemele comunității.

„În vederea elaborării de noi proiecte pentru a rezolva problemele utile, necesare și realiste, avem nevoie de contribuția dumneavoastră. Vă rugăm să împărtășiți chestionarul cu cât mai mulți prieteni și rude posibil, astfel încât să putem identifica nevoile dvs. reale. Datele colectate vor fi utilizate”, transmit inițiatorii.

Publicitate

Sondajul este bilingv (în limbile română și maghiară), și poate fi completat AICI. Întrebările sunt adresate în funcție de grupa de vârstă din care face parte respondentul (10-18 ani, 19-50 ani și 51-100 ani), fiind împărțite în 4 categorii, respectiv: stilul de viață al grupei de vârstă; alimentație; sport, activitate fizică și stil de viață.

Printre altele, persoanele chestionate sunt invitate să spună ce tip de mâncare preferă, dacă obișnuiesc să servească micul dejun sau dacă își iau mâncare la pachet atunci când merg la școală sau la serviciu, la ce oră servesc ultima masă, cât de active sunt sau dacă au urmat cure de detoxifiere.

De asemenea, respondenții sunt întrebați cât de obosiți se simt în general, care este nivelul de stres resimțit în viața de zi cu zi, care sunt lucrurile care îi fac să se simtă inconfortabil, cât de mult timp petrec în aer liber, dar și afecțiunile pe care le au, medicamentele și suplimentele alimentare pe care le folosesc, respectiv felul în care se simt în propria piele.

Nu este singura inițiativă de acest gen. Amintim că pentru a marca Ziua Mondială a Mișcării pentru Sănătate, sărbătorită anual în data de 10 mai, Biroul pentru Tineret Sfântu Gheorghe a organizat, în parteneriat cu Centrul pentru Stil de Viață „Change Center”, evenimentul „Mișcare pentru sănătate”, invitând doamnele și domnișoarele din municipiu să afle ce vârstă are corpul lor. Participantele au beneficiat de o ședință gratuită de măsurare a compoziției corporale și au putut lua parte la o prezentare interactivă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio