Sport

CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campioană a României la fotbal

CFR Cluj a cucerit marţi seară al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0. Ardelenii au învins FC Botoșani, în penultima etapă din play-off, scor 1-0 și și-au asigurat trofeul înaintea duelului direct cu FCSB din ultima etapă.

Formația lui Edi Iordănescu a ajuns la 51 de puncte, cu șase peste FCSB, astfel că nu mai poate pierde campionatul, indiferent de rezultatele înregistrate de bucureșteni în ultimele două etape rămase.

Publicitate

„Suntem foarte fericiți, a fost un sezon foarte greu. Am jucat două luni numai din 3 în 3 zile. Mult sacrificiu! Am îndeplinit toate obiectivele, am jucat în grupele Europa League, am luat Supercupa și titlul. Toți trebuie să fie mândri de noi. Am auzit atâtea chestii despre noi… Azi, la final, chiar m-am emoționat de tot ce am auzit. Că suntem bătrâni, că nu mai putem. Din nou, echipa asta a ieșit campioană! Lumea n-a fost corectă cu noi, pentru tot ce am făcut. Merităm mai mult respect!”, a spus căpitanul Mario Camora, la Telekom Sport. 

CFR Cluj obține astfel al patrulea titlu consecutiv și al șaptelea din istoria sa, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 și 2020. Formația din Gruia devine noua “campioană a provinciei”, depășind-o pe UTA Arad (6) în ceea ce privește campionatele cucerite.

CFR va fi unica reprezentată a României în Liga Campionilor. Ardelenii vor începe competiția în primul tur preliminar, iar celelalte trei formații din România vor evolua în Conference League, competiția înființată recent de UEFA – a treia valorică.

Formația lui Iordănescu Jr. este prima care câștigă campionatul după ce ratează primul loc la intrarea în play-off, de la introducerea noului sistem competițional. FCSB a fost campioana sezonului regulat, cu 65 de puncte, unul mai mult decât CFR.

Publicitate
Publicitate
banner we radio