Sport, Ştiri locale

CFR Cluj a câştigat al cincilea titlu de campioană consecutiv

Formaţia CFR Cluj a învins duminică seară pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Universitatea Craiova, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1 de fotbal, şi a câştigat al cincilea titlu consecutiv de campioană a României, al optulea din istoria sa. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, clujenii au 57 de puncte, în timp ce a doua clasată, FCSB, care a înregistrat sâmbătă o remiză, are 53 de puncte, astfel că roș-albaștrii nu mai au nicio șansă la câștigarea titlului.

CFR Cluj mai are de disputat un singur meci în acest sezon, cu FCSB, programat duminica viitoare, de la ora 20:30. Partida nu va mai avea, însă, nicio miză, pentru că, indiferent de rezultat, CFR Cluj va încheia pe locul întâi și FCSB pe poziția secundă.

Publicitate

 

Dan Petrescu: ”Cel mai greu titlu”

La conferința de presă de după joc, antrenorul Dan Petrescu a transmis că, deși obiectivul a fost îndeplinit, va trata meciul cu FCSB cu aceeași seriozitate și ar fi ”supărat” dacă n-ar câștiga.

De asemenea, Dan Petrescu a dezvăluit că le-a solicitat celor din club să nu organizeze nicio petrecere înainte să fie încheiat meciul cu Universitatea Craiova.

În următoarele două-trei zile va fi plin de petreceri, dar vom încerca să câștigăm meciul cu FCSB, nu mergem în vacanță. Nu știu când vom începe antrenamentele, nu știu când vom face petrecerea, le-am spus celor de la club să nu organizeze ceva, că dacă organizăm suntem proști.

Am mai jucat așa cu FCSB, am pierdut 0-1, cu gol Teixeira, iar după meci am fost foarte supărat. Nu-mi place să pierd, indiferent ce va fi, mergem să câștigăm cu FCSB”, a spus Dan Petrescu, care a fost întrerupt de jucători, care au mutat petrecerea în sala de conferințe.

Dan Petrescu a rămas alături de trofeu în sala de conferințe și, după ce s-a pozat cu trofeul, a transmis: ”E cel mai frumos titlu. Ultimul e mereu cel mai frumos”.

De asemenea, tehnicianul și-a exprimat și mâhnirea cauzată de criticile pe care le-a primit în acest sezon.

A fost cel mai greu titlu dintre cele cinci, au fost foarte multe probleme de lot, cu jucători pe care a trebuit să-i schimb. A trebuit mereu să scot jucători de pe listă, nu erau fericiți, au fost multe scandaluri, am fost făcut praf de multe ori.

Sunt foarte supărat. Ar trebui să primesc mai mult respect, pentru că am scos lumea în stradă ca fotbalist, iar ca antrenor mi-am făcut treaba, în ultimii șase ani am câștigat titlul peste tot pe unde am fost.

Am fost făcut praf și pulbere non stop, dar medalia e aici. Ei vorbesc și eu câștig trofee. Am câștigat cu Urziceni și CFR, dar asta se uită foarte repede. Mi s-a cerut demisia, mi s-a spus că nu jucăm nimic.

Îi felicit pe cei care dau declarații despre mine. Sunt un antrenor și un om care a făcut ceva pentru fotbalul românesc.

Ca jucător mi-am dat viața, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor uitați-vă, fac lumea fericită. În continuare voi fi criticat, asta este realitatea, dar nu merit acest tratament pe care-l am în România”, a declarat Dan Petrescu.

Performanța clujenilor, al cincilea titlu consecutiv şi al optulea titlu din istoria de peste 115 ani, este unică în secolul 21 și doar două alte formații au mai izbutit o astfel de serie de la înființarea campionatului de fotbal din România. Chinezul Timișoara și Steaua București sunt echipele care au câștigat cinci sau mai multe campionate la rând în Liga 1. Bănățenii au avut o serie de șase titluri, din sezonul 1921/1922 până în 1926/1927, fiind cel mai titrat club din România înainte de Al Doilea Război Mondial. Apoi, la peste 60 de ani distanță, a venit rândul celor de la Steaua București să-și impună hegemonia în Liga 1. ”Militarii” au avut două perioade de glorie, între sezoanele 1984/1985 și 1988/1989, timp în care au câștigat și Cupa Campionilor Europeni și au mai jucat o finală, și între 1992/1993 – 1997/1998. Acestea au fost cele mai lungi serii din istoria campionatului de fotbal din România, iar CFR Cluj mai are doar un hop până să egaleze Chinezul și Steaua.

Publicitate
banner we radio