Ştiri locale

Cetăţean moldovean, prins în flagrant când oferea mită unui ofițer de la Biroul pentru Imigrări Covasna

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, l-au prins în flagrant, la data de 30 iunie a.c., pe cetățeanul T.A., în vârstă de de 22 de ani, din Republica Moldova, în timp ce a oferit suma de 300 de euro unui ofițer de poliție din cadrul Biroului pentru Imigrări Covasna. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să nu dispună împotriva sa măsura legală de sancţionare contravenţională conform ordonanțelor de urgență privind regimul străinilor în România şi încadrarea în muncă și detașarea străinilor și pentru a nu emite decizia de returnare de pe teritoriul României.

În fapt, în cursul aceleiaşi zile, cetățeanul moldovean T.A. a fost identificat că a încălcat prevederile art. 11 al. 2 din OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin faptul că nu a părăsit teritoriul României până la data expirării dreptului de ședere pentru străinii care nu au obligația obținerii vizei pentru a intra în România, având la data depistării un număr de 55 de zile de ședere ilegală în țară.

Publicitate

Urmare a denunţului depus de polițist la D.G.A. – S.J.A. Covasna a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, fiind înregistrat dosar penal. Totodată, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia s-a constatat că T.A. a remis ofițerului suma de 300 de Euro pentru a nu dispune măsurile legale.

Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  dare de mită.

Biroul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
banner we radio