Ştiri locale

Cererea de eliberare condiționată a lui Szőcs Zoltán, admisă de Judecătoria Brașov

Judecătoria Brașov a admis, miercuri, cererea de eliberare condiționată înaintată de Szőcs Zoltán, unul dintre cei doi lideri locali ai Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) din Transilvania, condamnat pentru instigare și acte de terorism.

Decizia, care a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România, nu este una definitivă, și poate fi atacată în 3 zile de la data publicării.

„Admite propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Codlea, şi pe cale de consecinţă dispune liberarea condiţionată a condamnatului Szőcs Zoltán, în prezent deţinut în Penitenciarul Codlea, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală a Curţii de Apel Bucureşt”, se arată pe site-ul portal.just.ro.

La începutul lunii iulie, aceeași instanță a respins ca nefondată cererea de eliberare condiţionată a lui Beke István.

În data de 4 iulie 2018, Beke István şi Szőcs Zoltán, ambii din Târgu Secuiesc, au fost condamnați de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 5 ani de închisoare pentru instigare și acte de terorism.

Pedeapsa a venit în urma interceptării de către DIICOT a unor convorbiri dintre cei doi, dar și a unor petarde descoperite în locuinţa unuia dintre ei, despre care anchetatorii au avut motive să creadă că ar fi urmat să fie folosite pentru detonarea unei bombe artizanale la parada militară organizată în Piaţa centrală din Târgu Secuiesc, cu ocazia Zilei Naționale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio