Ştiri locale

Ceremonie de binecuvântare a bucatelor de Paştele catolic, duminică dimineaţă în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe

O ceremonie religioasă de binecuvântare a bucatelor pregătite pentru sărbătoarea Paştelui catolic va avea loc duminică, în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe. Ceremonia va începe la ora 7:30, iar la aceasta sunt aşteptate să participe câteva sute de persoane.

„Asociaţia MERT continuă tradiţia şi anul acesta va avea loc sfinţirea bucatelor în centrul oraşului. E binevenit oricine, indiferent de religie”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Publicitate

Conform tradiţiei, participanţii vor aduce coşuri cu ouă vopsite, cozonaci, vin şi alte preparate şi după slujbă preoţii vor trece printre rândurile de oameni şi le vor sfinţi bucatele pregătite pentru masa de Paşti.

Prima ceremonie de acest fel a avut loc în urmă cu doi ani la Sfântu Gheorghe, dar în municipiul Miercurea Ciuc, din judeţul Harghita, acest obicei datează din anul 2001, când episcopului Tamas Jozsef a avut iniţiativa de a binecuvânta bucatele de Paşti în centrul oraşului, întrucât bisericile deveniseră neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi veniţi la sărbătoare. 

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio