Ştiri locale

Centrul Militar Judeţean Covasna face recrutări pentru colegiile naționale militare

Centrul Militar Judeţean Covasna a demarat înscrierile pentru admiterea absolvenților claselor a VIII-a din județ la cele 5 colegii militare naționale, pentru anul școlar 2022-2023.

Elevii interesați de cariera militară trebuie să aibă cel mult 16 ani, vârstă împlinită în cursul acestui an, iar înscrierea se poate face până în data de 25 martie, la sediul din Sfântu Gheorghe al Centrului Militar județean, str. Kós Károly nr. 3.

Publicitate

„În vederea înscrierii, candidații interesați, însoțiți de aparținătorii legali, trebuie să se prezinte la sediul Centrului militar județean Covasna având asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naștere (pentru cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani), unde personalul recrutor le va pune la dispoziție toate informațiile necesare desfășurării procesului de recrutare”, transmit reprezentanții Centrului Militar Covasna, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, vor fi acceptate doar dosarele candidaților absolvenți ai învățământului secundar inferior/ gimnazial, sau care fac dovada absolvirii până la ultima etapă a concursului de admitere.

Selecția în centrele zonale de selecție și orientare va avea loc în perioada 17 ianuarie – 8 aprilie, iar examinarea medicală a candidaților va avea loc în cadrul unităților sanitare militare, în perioada 31 ianuarie – 22 aprilie.

Elevii care doresc să urmeze o carieră militară vor avea de susținut și o probă de verificare a cunoștințelor, programată să aibă loc în data de 27 mai.

Absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, liceal sau profesional, nu pot participa la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Cele 5 colegii naționale militare care organizează admitere pentru anul școlar 2022-2023 sunt „Mihai Viteazul” Alba Iulia (120 de locuri pentru băieți și fete), „Dimitrie Cantemir” Breaza;  „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc; „Tudor Vladimirescu” Craiova și „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Potrivit MApN, învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

Persoanele interesate pot obține mai multe informații fie la sediul din Sfântu Gheorghe al Centrului Militar județean, fie telefonic, la unul din numerele: 0267 311 209 și 0267 351 029.

Programul de lucru cu publicul al Biroului informare-recrutare este luni, miercuri, joi și vineri, între orele 08:30 – 16:30, iar marți între orele 10:30 – 18:30.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio