Ştiri locale

Centrul de vaccinare anti-COVID din Baraolt își reduce programul. Din septembrie acesta va fi închis

Programul de funcționare al centrului de vaccinare anti-COVID-19 din localitatea Baraolt va fi redus la doar 3 zile pe săptămână, între orele 08:00 și 14:00, decizia fiind luată ca urmare a scăderii numărului de persoane dornice să se imunizeze.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Baraolt care precizează, într-o postare pe Facebook, că în ultimele două săptămâni s-au prezentat la centru pentru a le fi administrate dozele de vaccin mai puțin de 8 persoane pe zi.

Publicitate

Astfel, centrul de vaccinare va fi deschis doar în zilele de marți, joi  și sâmbătă, iar Primăria le recomandă persoanelor care doresc neapărat să se imunizeze la acest centru, să se prezinte în timp util.

„Se schimbă programul centrului de vaccinare din Baraolt. Datorită dezinteresului manifestat de populație (în ultimele două săptămâni au fost administrate zilnic mai puțin de 8 vaccinuri), de acum înainte nu o să fie deschis în fiecare zi, ci doar marți, joi și sâmbătă între orele 08,00-14,00. Persoanele care neapărat vor să primească vaccinul aici în oraș sunt rugate să se prezinte la centrul de vaccinare în timp util!”, transmit reprezentanții Primăriei Baraolt.

Mai mult, începând cu noul an școlar, sala de sport unde în prezent este amenajat centrul de vaccinare anti-COVID va fi utilizată exclusiv de elevi, pentru activitățile de educație fizică.  

„După ce în ultima jumătate de an ne-a lipsit enorm sala de sport a școlii generale, începând cu 13 septembrie o vom folosi, din nou, exclusiv în scopul pentru care a fost construită: pentru activitățile de educație fizică”, mai transmit reprezentanții Primăriei.

La începutul lunii iulie, conducerea DSP Covasna a luat decizia de a închide Centrul de vaccinare amenajat în incinta Ştrandului Municipal Sfântu Gheorghe, activitatea fiind preluată de Centrul din strada Daliei nr.1, iar programul de lucru al celorlalte centre de vaccinare din judeţ a fost redus la jumătate, respectiv de la 12 la 6 ore pe zi, zilnic între 08:00 şi 14:00.

Măsura a fost luată pe fondul scăderii interesului populaţiei pentru vaccinare din ultima perioadă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio