Ştiri locale

Centrul de vaccinare anti-COVID de la Ştrand se închide. Activitatea va fi preluată de Centrul din strada Daliei

Centrul de vaccinare anti-Covid-19 amenajat în incinta Ştrandului Municipal Sfântu Gheorghe se va închide, activitatea urmând să fie preluată de Centrul din strada Daliei nr.1. De asemenea, programul de lucru al celorlalte centre de vaccinare din judeţ va fi redus la jumătate, respectiv de la 12 la 6 ore pe zi, zilnic între 08:00 şi 14:00, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Directorul instituţiei, Ágoston László, ne-a precizat că decizia a fost luată pe fondul scăderii interesului populaţiei pentru vaccinare din ultima perioadă. Potrivit acestuia, punctul de vaccinare din incinta Ştrandului Municipal este singurul care se va închide, activitatea centrelor din localităţile Baraolt, Târgu Secuiesc, Covasna şi Brădet – Întorsura Buzăului nefiind afectată.

Publicitate

„Avem intenţia să închidem centrul de la Ştand pentru că are o utilizare foarte, foarte slabă. Populaţia nu va fi afectată pentru că activitatea va fi preluată de către centrul amenajat la fostul sediu al Direcţiei de Asistenţă Socială (str. Daliei nr.1). Peste tot am redus şi din liniile de vaccinare şi din programul de funcţionare pentru că pur şi simplu stau oamenii degeaba acolo, din păcate (…) Am comunicat către INSP că noi considerăm că la nivelul judeţului va fi suficient dacă va funcţiona un singur centru în fiecare oraş. Mai sunt echipele mobile care se deplasează unde este nevoie, dacă există solicitări, iar doze avem mai mult decât suficiente”, ne-a spus directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Potrivit DSP Covasna, la nivelul judeţului media zilnică a vaccinării este de circa 100-150, majoritatea dozelor administrate fiind rapeluri.

În judeţul Covasna, conform datelor publicate pe platforma Ro Vaccinare, cea mai mare rată de vaccinare este în Municipiul Sfântu Gheorghe (22,86%), urmat de oraşul Covasna (19,79%) şi de comuna Chichiş (18,96%). La polul opus, cele mai slabe rate de vaccinare sunt în localităţile Belin (4,29%), Vâlcele (4,36%) şi Turia (4,55%).

(Ioana Ardeleanu)

Foto: covasnamedia.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio