Ştiri locale

Centrul de excelenţă pentru elevi, înfiinţat anul trecut la Sfântu Gheorghe, nu va funcţiona

Centrul de excelenţă pentru elevi, înfiinţat anul trecut la Sfântu Gheorghe cu acordul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, nu va funcţiona în acest an şcolar din cauză că nu există bani pentru plata profesorilor.

„Centrul se află în fază de hibernare din cauza alocării financiare, din cauza posturilor. Cu entuziasmul cu care am început şi am fi vrut în toamnă să ne apucăm de lucru, după ce am văzut că nu putem să ne încadrăm şi avem o depăşire de 53% faţă de posturile aprobate de minister practic nu am avut posibilitatea să continuăm. Şi nici măcar în acest an, în semestrul doi nu avem posibilitatea, ne mai rămâne speranţa că, poate din septembrie a.c., vom putea demara. Deci, ca instituţie, centrul există, avem ştampilă, avem tot, numai că nu există posturi şi buget alocat din cauză că nu ne încadrăm şi nici nu putem să ne încadrăm în posturi. Din păcate, deocamdată aceasta e situaţia”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Publicitate

Centrul a fost înfiinţat la iniţiativa fostului inspector şcolar general Keresztely Irma, cu scopul de a asigura pregătirea suplimentară a copiilor superdotaţi, talentaţi şi performanţi.

Sediul central a fost stabilit la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe, iar pentru pregătirea elevilor au fost alese patru unităţi şcolare – Colegiul Naţional \’Mihai Viteazul\’ şi Colegiul \’Szekely Miko\’ din Sfântu Gheorghe, Liceul teoretic \’Mircea Eliade\’ din Întorsura Buzăului şi Liceul \’Nagy Mozes\’ din Târgu Secuiesc.

Agerpres

Publicitate
banner we radio