Ştiri, Ştiri locale

Centrul de agrement de la Comandău-finalizat anul viitor de CJ; în proiect, alte două tabere pentru copii

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău, a cărui construcţie a început în acest an, va fi inaugurat în vara anului viitor, iar autorităţile judeţene au în plan construirea a încă două tabere pentru copii, la Turia şi Hatod.

“Anul viitor vom finaliza Centrul de tineret şi sport de la Comandău, care este în subordinea Şcolii Populare de Arte şi Meserii, unde vom putea asigura, pentru 50-60 de persoane, pe timp de iarnă şi vară, atât masa, cât şi cazare la un nivel de trei stele (…) Lunile viitoare mai predăm două imobile acestei instituţii, pentru a le reabilita şi a le transforma în tabere pentru copii (…) Între localităţile Turia şi Balvanyos avem un canton într-o stare înaintată de degradare, cu teren adiacent, pe care vrem să îl reabilităm şi eu cred că aici putem face programe pentru o clasă de copii, 25-30 de copii. Şi, tot aşa, la Hatod, dincolo de cariera de piatră (…), este o casă foarte frumoasă, care a fost ctitorită de Potsa Jozsef, fostul comite al judeţului Covasna, şi vrem să o reabilităm şi să facem un complex. Sunt mai multe clădiri acolo, pe care o să le predăm pentru tabără de copii, e o grădină frumoasă, o curte mare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Publicitate

Centrul de agrement de la Comandău va fi construit în locul fostei tabere şcolare din localitate şi va putea fi folosit şi pentru cantonamente sportive, localitatea, aflată la peste 1000 de metri altitudine, oferind condiţii climaterice foarte bune.

Practic, în locul căsuţelor din lemn vechi de aproape patru decenii, demolate anul trecut, vor fi ridicate trei clădiri, unde vor fi amenajate o sală de mese cu 90 de locuri, precum şi spaţii de cazare cu 2-3 paturi, iar în curte – un teren de sport multifuncţional cu gazon.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproape 4,5 milioane de lei, iar investiţia va fi finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Covasna.

Tabăra de la Comandău a fost transferată în anul 2009 din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Judeţean Covasna, iar în anul 2015 a fost dată în administrarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

În judeţul Covasna mai există trei tabere pentru tineret, dar cele de la Ozunca Băi şi Crasna sunt degradate şi necesită investiţii serioase pentru a putea fi repuse în funcţiune.

În Centrul de agrement de la Pădureni, rămas în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au investit în ultimii ani peste 2 milioane de lei şi se numără printre cele mai moderne tabere montane din ţară.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio