Ştiri locale

Cele „şapte minuni” ale judeţului Covasna, prezentate la Târgul de Turism de la Bucureşti

Cele „şapte minuni” turistice ale judeţului Covasna vor fi prezentate la ediţia de toamnă a Târgului de Turism, ce va avea loc luna aceasta la Bucureşti.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert, a declarat că oferta se va axa cu prioritate pe pachetele turistice de iarnă, dar, cu acest prilej, vor fi prezentate şi cele „şapte minuni”, respectiv cele mai valoroase şi interesante obiective turistice, desemnate în urmă cu câteva luni pe baza votului publicului şi ale unui juriu de specialitate. Acestea sunt Muntele Puturosu din Balvanyos, conacul Damokos Gyula din Cernat, biserica „Sfântul Emeric” din Ghelinţa, calea ferată forestieră cu ecartament îngust de la Comandău, biserica din Aita Mare, Mestecănişul de la Reci şi Cheile Vârghişului.

„O să avem un stand comun cu judeţul Harghita sub egida \’Ţinutul secuiesc\’. Cele mai importante vor fi ofertele de iarnă, de Crăciun şi Revelion, dar vestea bună este că mare parte dintre pensiuni şi hoteluri au fost deja rezervate de către turişti. Bineînţeles, o să ducem la Bucureşti şi cele şapte minuni ale judeţului Covasna şi o să arătăm frumuseţile şi posibilităţile de petrecere a timpului liber oferite de judeţul nostru”, a declarat Gruman Robert.
El a mai spus că unul dintre obiectivele autorităţilor covăsnene este de a atrage un număr cât mai mare de turişti străini în judeţ, iar unul dintre primele proiecte promovate în acest scop este „Off to Spas”.

„Proiectul Off to Spas a fost conceput pentru pensionarii din străinătate, din Scandinavia. Aceasta este o altă axă pe care lucrăm, vrem să atragem turiştii străini în judeţul Covasna. Doar 10% dintre cei aproape 97.000 de turişti care au vizitat judeţul Covasna în anul 2015 sunt din străinătate, iar noi dorim să creştem numărul acestora şi sperăm ca proiectul Off to Spas să ne fie de ajutor”, a mai spus Gruman Robert.

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism va avea loc în perioada 17-20 noiembrie în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio