Ştiri

Cel mai scump tablou din lume s-a vândut cu 450 de milioane de dolari

 

Un tablou al pictorului Leonardo da Vinci a fost adjudecat miercuri cu suma record de 450,3 milioane de dolari la o licitație organizată de casa Christie’s la New York, informează AFP citată de Agerpres.

La finalul unei licitații care a durat 19 minute, „Salvator Mundi”, ultimul tablou al maestrului renascentist aflat încă într-o colecție privată, a depășit cu mult precedentul record mondial de preț, deținut de tabloul „Les Femmes d’Alger (version 0)”, de Pablo Picasso, ce a fost vândut cu 179,4 milioane de dolari la o licitație organizată în 2015.

Publicitate

Într-o conferință de presă organizată după licitația de miercuri seară, reprezentanții casei Christie’s au refuzat să ofere informații despre identitatea cumpărătorului și despre ceilalți participanți la licitație, limitându-se să precizeze doar faptul că aceștia proveneau din lumea întreagă.

Casa organizatoare estimase la 100 de milioane de dolari valoarea acestei pânze cu dimensiunile de 65 centimetri x 45 centimetri, ce a fost vândută cu doar 45 de lire sterline în 1958, cu mult timp înainte ca ea să fie autentificată și atribuită lui Leonardo da Vinci, în 2005.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio